Grotrian-Steinweg vleugel 63125 ex. vleugel Gustav Leonardt

Ja, dit is de 63125, de voormalige vleugel van de wereldberoemde Gustav Leonardt, u leest het goed. Dit instrument heb ik net van de erfgenamen binnengekregen, en de voorwaarden zijn dat ik hem geheel reviseer, én dat hij bij een echte muziekliefhebber terecht komt. Ik zal hem leveren tegen kostprijs, dus de kosten van materialen en manuren.

verdere gegevens:

Merk: Grotrian-Steinweg, type 140, serienummer 63125, bouwjaar 1935. Wij zullen kiezen voor een nieuwe afwerking van celluloselak, kleur zwart. In 1935 bereikte Grotrian-Steinweg een hoogtepunt na de bouwperiode van de meest beroemde piano’s ter wereld, die hen, tot op de dag van vandaag de titel van de bouwers van ’s werelds best klinkende rechtopstaande piano’s opleverde. In 1935 bouwde Grotrian compacte kamervleugels die klankmatig de zo geliefde piano’s evenaarden, en die uitblonken met een uitnemend goed toucher. De kasten van deze vleugels waren strak en elegant van lijn.

Deze 63125 is volledig origineel: de zangbodem van deze vleugel is gaaf, dus nooit gescheurd of gerepareerd. Ook de zangbodemdruk heeft de waarden van een vleugel in nieuwstaat. prachtig origineel ivoren klavier, zeer prettig en exact lopend mechaniek.

Dat Gustav Leonardt voor deze vleugel koos is voor mij als restaurateur wel duidelijk: voor een compacte vleugel is de klank ongeëvenaard rijk, en uitgebalanceerd. Gustav streefde naar klankschoonheid, en speelde bij voorkeur op historische instrumenten.

Bent u op zoek naar een echte Grotrian met een bijzondere geschiedenis, reageer dan gerust.  (bent u koopjesjager, reageert u dan alstublieft niet)