25-Jarig jubileum

Dit jaar bestaat Veenstra piano’s 25 jaar. Dit hebben wij gevierd met een concert, op zondagmiddag 2 april 2017 in het Foreestenhuis te Hoorn. Ook organiseren wij twee open dagen op 27 mei en 4 november in de zaak aan de Tweeboomlaan 36 te Hoorn. Hier kunt u een kijkje nemen in de werkplaats waar revisies plaatsvinden. Ook kunt u de toonkamer zien. Deze open dagen zijn voor iedereen toegankelijk, en aanmelden is niet nodig. De koffie staat voor u klaar!

De primeur op de open dag is wel de Historische Bechstein 2.20 vleugel, die wij de afgelopen vijf jaar hebben gereviseerd. Dit is een vleugel met een geheel andere constructie dan tegenwoordig, en met een ander soort snaren. Dit type vleugel is uiterst zeldzaam (wij kennen geen tweede van dit type) en het is fantastisch om nu eens te ervaren hoe indertijd het voornaamste Europeese merk klonk en speelde.

Dit is het programma dat op zondag 2 april 2017 in het Foreestenhuis in Hoorn is gespeeld:

☆ Chaconne pour violon J.S Bach
( transcriptie voor 2 piano’s door Mendelssohn, Schumann
en F.Luzatto)

☆ 8 Variationen über ein Thema von J. Haydn op. 56b J. Brahms
(Chorale St.Anthony)

KORTE PAUZE

☆ Six Pieces op. 41 R. Glière
* Prelude
* Valse Triste
* Chanson
* Basso Ostinato
* Air de Ballet
* Mazurka

☆ Sonate pour 2 pianos ( 1953) Fr. Poulenc

* Proloque
* Allegretto molto
* Andante lyrico
* Epiloque

☆ Preludes I, II en III G. Gershwin
( transcriptie voor 2 piano’s Gregory Stone, 1926)

* Andante ben ritmato e deciso
* Andante con moto a poco rubato
* Allegro ben rimato e deciso

Augustine Boshouwers studeerde piano aan het conservatorium te Maastricht en behaalde daar de diploma’s docerend musicus en – met onderscheiding- uitvoerend musicus. Sindsdien is zij werkzaam als soliste en vooral als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ook in de koorwereld is zij zeer actief, naast begeleiden van en co-repetitie bij verscheidene koren is zij dirigente van het gemengde koor Musica Vincit.
Marjon Pauw-Holleman studeerde piano aan het conservatorium te Maastricht en behaalde daar de diploma’s docerend musicus, solospel en de aantekening kamermuziek. Al tijdens haar studie werkte zij aan de plaatselijke muziekschool waarvan zij na 40 dienstjaren afscheid nam. Zij begeleid koren, solisten en ensembles en vormt samen met haar 2 zussen( viool en fluit) het PIM Trio .

Augustine en Marjon, die beiden als zestienjarigen leerling werden van Jean Antonietti aan het conservatorium Maastricht, vormen sinds 2014 een duo dat het accent legt op muziek voor 2 piano’s.
Met veel plezier wordt muziek bij elkaar gezocht en uitgevoerd en altijd wordt er tijdens het musiceren het bijzondere gevoel van een onzichtbaar draadje “ervaren.